DEMARARE PROIECT „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora”



Roma, 30 septembrie 2017


Pe data de 11 septembrie 2017, Asociaţia de promovare socială „Spirit Românesc” ONLUS, cu sediul la Roma, în calitate de Partener, a anunţat demararea oficială a proiectului „Antreprenoriat sustenabil pentru românii din Diaspora” din cadrul campaniei „Diaspora Start Up”, finanţată prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară „Locuri de muncă pentru toți”. Valoarea totală a proiectului este de 6.837.266,50 lei (5.811.676,53 din Fondul Social European şi 1.025.589,97 din Bugetul Naţional) şi este finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3 „Locuri de muncă pentru toţi”, Obiectiv specific 3.7 ”Creşterea ocupării prin susţinerea întreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbană”. Durata de implementare a proiectului este de 36 luni în perioada 11.09.2017 - 10.09.2020.

Proiectul, care are ca parteneri în Italia Asociaţia de promovare socială „Spirit Românesc „ ONLUS (Roma) şi INFOR ELEA (San Secondo di Pinerolo), este implementat de CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE CARAŞ SEVERIN – lider de proiect.

Destinatarii proiectelor sunt românii din diaspora care doresc să implementeze o afacere cu profil non agricol în România, in zone urbane din 7 regiuni mai puţin dezvoltate ale României: Vest, Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Vest și Centru. Beneficiarii trebuie să dovedească reşedinţa/ domiciliul în străinătate în cele 12 luni premergătoare înscrierii în proiect, precum şi abilităţi dobândite în domeniul în care intenţionează să-şi deschidă propria afacere. În prima etapă de 12 luni a proiectului, Asociaţia de promovare socială „Spirit Românesc” ONLUS, în calitate de Partener, va demara o campanie de informare a românilor din diaspora în legătură cu desfăşurarea proiectelor şi va selecţiona beneficiarii, în baza criteriilor enumerate anterior.

Astfel, va fi selecționat un grup țintă, format din cel puțin 200 de persoane care vor participa la cursurile de formare antreprenorială, finalizate prin elaborarea unui plan de afaceri. În urma unei evaluări, vor fi selecționate cele mai bune 24 de planuri de afaceri care vor primi o finanțare de maxim 40.000 de euro.

Ulterior finalizării procesului de selecție a planurilor de afaceri, liderul de proiect, Camera de Comerţ şi Industrie Caraş Severin, va asigura fiecărui participant servicii personalizate de consiliere, consultanță și mentorat pentru asigurarea înființării și demarării funcționării afacerii.

Alte informații relevante despre avantajele participării la proiect, oportunitățile oferite prin serviciile furnizate și principalele condiții pentru a beneficia de aceste servicii și de ajutorul de minimis vor putea fi găsite pe site-ul dedicat proiectului https://diaspora.ccia-cs.ro, precum și pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene http://www.fonduri-ue.ro.

Proiectul este finanţat din Fondul Social European și din Bugetul național prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritară „Locuri de muncă pentru toți”.

Date de contact:

Dana Ioana MIHALACHE –Coordonator activităţi partener
Asociaţia de promovare socială „Spirit Românesc” ONLUS, Roma
http://www.spiritromanesc.it
http://diasporastartup.blogspot.ro
info_startup@spiritromanesc.it
tel: (+39) 333.789.1516


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Înscriere preliminară Diaspora START-UP prin Asociația Spirit Românesc

Proiectul a fost prezentat comunității românești din Torino, vineri, 8 Decembrie